Sponsors recrea

Gouda en Krimpenerwaard

GOUDA EN KRIMPENERWAARD - 9 juni 2019

Op zondag 9 juni vertrokken de “Happers en Trappers” voor een 2-daagse naar Gouda. De hele week was het bang afwachten wat de weergoden voor ons in petto hadden want het beloofde weer eens een wisselvallig weekend te worden.

Dus vertrokken we met een klein hartje naar Bergambacht, een dorpje op een 10-tal km van Gouda, waar ons hotel gelegen was. Daar hadden we afgesproken om 11u. Toen we compleet waren, en ons eerste drankje in de bar hadden genuttigd kwam de zon er op haar kousevoetjes door, stilaan werden de opklaringen breder, en tegen de tijd dat de fietsen startensklaar waren, waren de meeste wolken weg.

Lunchen deden we in café De Vlist, op het zonovergoten terras in een (weeral) uitermate plezante sfeer. Met 27 fietsers begonnen we aan de Gouda en Krimpenerwaardroute, een route die ons langs schilderachtige landschappen en weidse velden bracht waar water met ontelbare waterlelies de natuurlijke grens met de weilanden vormt, waar hoevedieren en watervogels harmonieus naast mekaar leven en waar talrijke grote witte zwanen en bruine koeien het groen doorbreken.

Lees meer...

Flirten met de Ronde

Flirten met de Ronde
FLIRTEN MET DE RONDE VAN VLAANDEREN - 1 mei 2019

1 mei…Dag van de arbeid… Wij fietsten onze tweede recreatocht met de happers en de trappers. Met z’n 23-en stonden we deze keer aan de start in Avelgem.

De lekkere lunch in het toch wel mooie “retro café” zou helemaal geslaagd geweest zijn met een vriendelijke uitbater. Niet iedereen kon de norse manier van antwoorden appreciëren. Onze indruk werd ook later bevestigd toen we even de beoordelingen checkten over de zaak. Bij menig klant bleek dit toch hét punt van kritiek te zijn !!! Tot daar het happen.

Het trappen was ook nu weer een schot in de roos met een prachtig parcours in de Vlaamse Ardennen, deze keer uitgestippeld door onze gids van dienst Johan. Via mooie oude Scheldemeanders, rustige groene wegels en een 10km lange rechttoe rechtaan oude treinbedding, kwamen we uiteindelijk aan in Oudenaarde.

Lees meer...

Drongengoedroute

Drongengoedroute
Beste vrienden,

Zondag 14 april 2019… onze eerste recrea rit van dit seizoen, en al meteen een schot in de roos zowel qua deelnemers als qua parcours. Enkel de weergoden lieten ons een beetje in de steek want 14° is niet bepaald warm om te fietsen ! Maar het bleef droog, en dat is al heel wat.

We vertrokken in ons lokaal bij Christelle in Massemen Plaetse richting provinciaal domein “Het Leen” te Eeklo waar we met een dertigtal leden aanschoven voor een lekkere lunch. Eigenlijk zouden we met 36 zijn, maar enkele leden moesten noodgedwongen forfait geven wegens ziekte. Na de lunch werden de fietsen in gereedheid gebracht, werden de seingevers gebriefd en leerde Kurt ons de verschillende fluitsignalen die zouden worden gegeven bij verschillende eventuele gebeurtenissen tijdens de rit. Om 14u konden we starten voor de 45 km lange Drongengoedroute dwars door het Meetjesland.

Lees meer...

Cadzand route

Op zondag 18 juni werd er opnieuw verzamelt voor een toeristische uitstap met de Recrea-vrienden !

Deze keer ging het richting Nederlandse kust, Cadzand, voor een rit van ongeveer 40km. Met opnieuw 2 nieuwe leden, Brigitta en Pascal, waren we met z’n 21. Helaas moesten Yvan en Ginette wegens panne aan de wagen forfait geven.

Johan Van Haelst tekende dit keer het parcours uit en onze sponsor Daniel Ydiers wachtte ons op in zijn tweede thuishaven.
We werden heel aangenaam ontvangen op het terras van strandpaviljoen DOK 14 waar we weer eens onder een stralende zon, aan de rand van de zee, genoten van een (uitgebreid) aperitief met hapjes.
De lunch, klaargemaakt en geserveerd door David Ydiers, de zoon van Daniel en chef van dienst, smaakte ook voortreffelijk.
Al deze culinaire verwennerijen en de gezellige sfeer aan tafel, maakten dat we met een halfuur vertraging onze tocht konden beginnen.

Lees meer...

Copyright © 2014. Ontwikkeld door Nyoka.