Sponsors

Martinus fietsroute

Sedert enkele jaren wordt gewerkt aan de uitbouw van de Martinusroute. Deze Europese Pelgrimsroute in de voetsporen van Sint-Martinus zal lopen van Utrecht naar Tours. Het volledige traject is zo’n 1100 km lang. Sint Martinus (Sint Maarten) was een Romeins soldaat die zich tot het Christendom bekeerde in de 4de eeuw. Later werd hij Bisschop van Tours waar hij begraven is. Vanuit de verering voor hem kwam er in de Middeleeuwen een pelgrimsstroom op gang. Ook in Vlaanderen leeft de Sint-Maartenstraditie nog en hebben heel wat parochies zoals de Wetterse deelgemeenten Massemen en Westrem, Sint-Martinus als patroonheilige. Het universeel gedachtegoed van Martinus is ‘delen’. De Erfgoeddag 2019 (28 april 2019) in de regio Wetteren – Lede – Aalst zal aangegrepen worden om een deel van de Martinusroute in te wandelen en in te fietsen. Meer info over de wandeling vind je op de website van 1000JaarMassemen.

Ook WTC Lambroek wil u laten kennismaken met dit erfgoed en organiseert op 28 april 2019 dan ook een fietstocht in het teken van Sint Maarten. Meer inlichtingen over deze organisatie vindt u hieronder.

Start en aankomst: Dorpsplein Massemen (Wetteren).
Volledige afstand : 53 km Reken voor het volbrengen van deze afstand ongeveer 4 uur. Er is wel voorzien in de mogelijkheid om de route in te korten.
Parcours: vlak - gedeeltelijk onverhard. Uitgepijld.
Parkeren: parking Kerkhof Kapellekouter (op 1km).
Fietsen: alle types (geen racefietsen).
Aantal bevoorradingen (drankje en hapje): 2
Inschrijvingsprijs: €5 (parcours, bevoorrading, pechverhelping en verzekering).

Groepsstart met begeleiding: 13uur.
Vooraf inschrijven hiervoor is noodzakelijk en kan enkel via mail tot 25 april naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Slechts een beperkt aantal deelnemers wordt toegelaten.

Inschrijven de dag zelf (kan niet voor de groepsstart!) tussen 10uur en 14uur in Café Massemen Plaetse, Dorpsplein 12 te Massemen.

 Routebeschrijving Martinusroute                  PDF Download 
 Inschrijvingsstrook  PDF Download
 Parcours 50km  gpx
 Parcours 40km  gpx
 Parcours 30km  gpx

 

 

Copyright © 2014. Ontwikkeld door Nyoka.