Sponsors recrea

Happen & trappen met WTC Lambroek

“Happen & Trappen met WTC Lambroek” is een jaarlijks recreatief fietsaanbod voor al de leden van de club. Het is een familiale vorm van fietsen met een toeristisch tintje. De verplaatsingen naar de startplaats zijn op eigen kosten met eigen voertuigen en worden onder de deelnemers zelf georganiseerd.
Er wordt gefietst met goed onderhouden eigen fietsen. Clubleden dragen tijdens de fietsttocht steeds hun recrea-clubshirts. Een fietshelm is niet verplicht. De fietssnelheid ligt tussen de 18-20 km/uur. Fietsen doen we twee-aan-twee en goed aansluitend. Instructies van de fietskapitein moeten opgevolgd worden. Veilig fietsen is belangrijk.
Fietsroutes kunnen over onverharde wegen of kasseistroken lopen. Daarom zijn racefietsen niet toegelaten. Elektrisch fietsen is toegelaten en soms zelfs aanbevolen, afhankelijk van de conditie. De routes zijn vlak tot lichtglooiend en voor iedereen die houdt van fietsen zeer toegankelijk.
Fietsen doen we altijd op zondag. Inschrijven is noodzakelijk voor het “happen”. Aansluiten bij het “trappen” is altijd mogelijk. Het “happen” begint om 12u met een lichte maaltijd in een restaurant, bistro of taverne dichtbij de startplaats. De menukeuze voor het “happen” en het parcours van de fietsroute (meestal via knooppunten) worden vooraf opgestuurd aan de ingeschreven deelnemers. Het “trappen” begint rond 14u. Onderweg wordt er minstens éénmaal gepauzeerd om iets te drinken of te eten. De hapjes en drankjes zijn voor eigen rekening.
Bij slecht weer of elke andere onvoorziene omstandigheid kan het bestuur beslissen de fietstocht af te gelasten of het programma te wijzigen zonder dat dit recht geeft op de terugbetaling van een deel van het lidgeld.
Niet-leden van de club kunnen maximaal één route meefietsen zonder aangesloten te zijn bij de club. Lid worden van WTC Lambroek voor alleen de 6 recreatieve fietstochten van 2018 kan mits betaling van €50 lidgeld voor het eerste lid van het gezin en €25 voor elk bijkomend fietsend lid van hetzelfde gezin (inclusief een fietsverzekering bij Cycling Vlaanderen voor het hele gezin en twee recrea-clubshirts voor elk betalend lid). Fietsers die aansluiten bij de club na de tweede recreatieve fietstocht betalen respectievelijk €30 voor het eerste lid en €15 voor elk bijkomend
fietsend lid van het gezin. Recrea-leden zijn net als de cyclo-leden volwaardige clubleden die ook op andere clubactiviteiten worden uitgenodigd zoals het cubfeest en de clubreis rond 15 augustus en regelmatig clubnieuws ontvangen via e-mail.

Het volledige programma voor 2018 kan u hier nalezen

Indien u bijkomende informatie wenst over dit happen & trappen of je wilt je inschrijven dan kan u steeds een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. sturen.

WTC Lambroek