Nieuwe outfit voor WTC Lambroek

outfit1Wielertoeristen Club Lambroek uit Massemen rijdt ook de komende drie jaar rond met een outfit van hoofdsponsor Ost Autobedrijf. De leden kregen er hun nieuwe tenue aangeboden. Ook de andere sponsors blijven trouw aan boord.

outfit2WTC Lambroek werd opgericht in 1983 en heeft zowel recreatieve als competitieve leden en programma’s. Op zaterdag volgen de leden individueel de kalender van Wielerbond Vlaanderen. Op zondag ligt de nadruk op het groepsgevoel. En er is ‘Happen en trappen’, een recreatief programma met vaste zondagsritten aan een gezapig tempo.

outfit4De club is ook de bezieler achter ‘Fietsen zonder leeftijd’ en rijdt ouderen rond met een riksja. Vorig jaar werden 150 ritten afgewerkt in de verschillende rusthuizen. Vandaag heeft de club zo’n 80 leden en is er zelfs een ledenstop in het ‘Happen en trappen’-programma.

Alle info in het clublokaal Massemen Plaetse of via www.wtc-lambroek.be

Mobiel 21 houdt inspiratiedag voor Fietsen zonder leeftijd in Wetteren

mobiel21Mobiel 21 is in Vlaanderen de motor van het project Fietsen zonder Leeftijd. Op 20 locaties in het land trekken vrijwilligers erop uit als piloot van een riksja om ritjes te maken met ouderen. Ook in Wetteren zette wielertoeristenclub Lambroek zo’n project op stapel.

“En dat is uniek want vaak zijn het Sociaal Huis of de Woon Zorg Centra die de piloten leveren”, zegt Marleen Swinnen van Mobiel 21. In Wetteren verzamelden 8 Vlaamse initiatieven en zo’n 30 vrijwilligers om ideeën uit te wisselen en inspiratie op te doen. Daarna trok het gezelschap voor een verkwikkende fietstocht in de regen langs de Kalkense Meersen en het Prullenbos.

In Wetteren wordt op zondag 29 september een fietstocht georganiseerd door Café De Lindekens in de Zavelstraat. De opbrengst gaat naar de aankoop van een riksja voor WZC  Schelderust. Vrije start vanaf 8.30 uur aan hef café voor een tocht van 50 kilometer. Deelname kost 5 euro.

2.000 euro voor fietsen zonder leeftijd

2000euroHet project Fietsen zonder Leeftijd van Wielertoeristenclub Lambroek uit Massemen krijgt 2.000 euro steun van de liberale dames serviceclub Lidac. WTC Lambroek kocht twee jaar geleden een fiets riksja en organiseert er fietstochten mee voor senioren en bewoners van WZC Schelderust en WZC Armonea . “Fietsen Zonder Leeftijd is er voor iedereen die minder mobiel is en die toch wil profiteren van een fietstocht. Onze piloten geven hen de kans om terug de wind in hun haren te voelen. We nemen ze gewoon mee als passagier op de riksja”, omschrijft Herman De Wulf van WTC Lambroek het project. De club kocht de riksja op eigen kosten en probeert nu via sponsors de aankoop en het onderhoud terug te verdienen. Want de ritjes zelf, doen hun vrijwilligers gratis. “Het afgelopen jaar konden we 74 ritten organiseren. Er werden er ook 11 geannuleerd omwille van ongunstige weersomstandigheden. Onze natte droom is de aankoop van een tweede fiets zodat we ook de bewoners van Sint-Jozef en verenigingen kunnen bedienen. Maar we zijn ook op zoek naar extra piloten om te rijden. Wie dus tijd heeft om 1 of 2 dagen per maand enkele uurtjes te rijden, is zeker welkom”, aldus De Wulf. Het gaat telkens om ritjes van ongeveer 20 kilometer. In het voorjaar van 2019 organiseert Lambroek een inspiratiedag van het project in Wetteren voor alle geïnteresseerde gemeentes, clubs en zorgcentra.

Al 1.500 kilometers afgelegd met ouderen in riksja

WTC Lambroek uit Massemen heeft al 1.500 kilometer afgelegd met een riksja. Vorig jaar werd het project 'Fietsen Zonder Leeftijd' in Wetteren gelanceerd. Daarbij rijden leden en vrijwilligers van de club rond met bewoners van de woonzorgcentra Armonea en Schelderust-Scheldezicht. "Bij gunstig weer maken de bewoners bijna dagelijks een fietstochtje van 20 kilometer in en rond Wetteren. Halverwege stoppen ze voor een drankje, kopje koffie of ijsje. De bewoners appreciëren het initiatief", zegt schepen Herman De Wulf. "De wielerclub is een van de eerste in Vlaanderen dat deelneemt aan het sociaal project 'Cycling Without Age'. Intussen rijden over de hele wereld al meer dan 1.500 riksja's rond, goed voor 450 plaatsen in 37 landen. Samen reden ze meer dan 2 miljoen kilometers met meer dan 50.000 ouderen."

WTC Lamboek zoekt nog steeds naar vrijwilligers-piloten om met de fiets twee tot drie keer per maand een tweetal uur rond te fietsen. Info: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en http://wtc-lambroek.be (DVL)

Wielertoeristen rijden rond met senioren

FZL2Bewoners van rusthuis Schelderust in Wetteren kunnen dankzij wielertoeristenclub Lambroek uit Massemen terug met de fiets de baan op. Getrainde piloten kunnen twee bewoners tegelijk meenemen met een elektrische bakfiets. "Zo kunnen bewoners weer genieten van de buitenlucht en misschien wel op plaatsen komen waar ze anders nooit raken", klinkt het bij de wielerclub.

Het initiatief 'Fietsen Zonder Leeftijd' is ontstaan in Denemarken. Ondertussen is Wetteren de zesde Vlaamse gemeente die ook met de elektrische riksja's de baan opgaat om ouderen te vervoeren die niet meer zelfstandig kunnen fietsen. Gisteren organiseerde de wielerclub testritten met bewoners van Schelderust, "maar we hebben ook al afspraken om te fietsen met bewoners van Armonea en hopelijk kunnen we dat binnenkort uitbreiden naar Sint-Jozef. We zijn nog op zoek naar mensen die willen helpen, dus wie wil, mag contact opnemen."

Nieuwe start voor WTC Lambroek

WTC Lambroek Massemen heeft een nieuwe start genomen

2016 was voor WTC Lambroek een jaar van transitie waarin zowel het bestuur als de visie op WTC Lambroek volledig werden vernieuwd. Op 10 februari ontvingen de clubleden ook hun volledig gerestylde nieuwe fietstruien in de showroom van de nieuwe hoofdsponsor “Autobedrijf Ost” uit Wetteren. WTC-Lambroek is een club aangesloten bij Wielerbond Vlaanderen (WBV) die zich als fietsers- en wielertoeristenclub wil onderscheiden van de andere clubs. De club heeft tot doel het fietstoerisme te promoten en de persoonlijke fietsambities bij haar leden aan te moedigen en daarnaast de vriendschap, de sportiviteit en de lichaamsconditie te bevorderen. De club wil dat iedereen die graag fietst bij haar terechtkan. Naast de sportieve fietsers met een racefiets of MTB zijn ook mensen welkom die graag fietsen met een stads- of hybride fiets of zelfs een elektrische fiets. Hiervoor heeft de club een gevarieerd fietsprogramma uitgewerkt.

WTC Lambroek start project 'Fietsen zonder Leeftijd'

FZLWielertoeristen club Lambroek uit Massemen breidt een sociaal luik aan haar activiteiten en start met 'Fietsen zonder Leeftijd'. "Dit project komt overgewaaid uit Kopenhagen en brengt fietsers samen met oude mensen die niet meer mobiel zijn voor korte fietstochten in de omgeving", weet Herman De Wulf, naast schepen ook coördinator van het project.

In Vlaanderen zet Mobiel 21, in samenwerking met Fietsberaad, zijn schouders onder het project. Herman De Wulf maakte kennis met het idee tijdens een Fietsberaad en testte het ook al uit op een fietsvakantie in het Zweedse Malmö. Elektrische bakfietsen met een duozit zien eruit als een soort riksja. "Met de riksja geraken ouderen weer wat verder en wordt hun leefwereld net dat tikkeltje groter. Eenzaamheid verdwijnt even. Spontaan komen er verhalen en een gezellige babbel met de vrijwilliger die hen vervoert. Mooie sociale contacten over generaties heen: de riksja wordt zo een sociaal instrument dat mensen actief samenbrengt", meldt Mobiel 21.

Herman De Wulf wil zelf de eerste fiets voor Lambroek financieren. Goed voor 6.000 euro, inclusief opleidingen. Hiervoor zoekt WTC Lambroek nog sponsors en ook piloten om met de fiets(en) te rijden. Wie interesse heeft, kan rechtstreeks contact opnemen met projectcoördinator via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Ze hopen in het najaar met de eerste fietstochten te starten. (DVL)

 

Parkingboys zijn in Lourdes geraakt

MASSEMEN - 'Mijn eerste pintjes in zeven maanden hebben gesmaakt’, zegt Freddy De Geest, uitbater van café en feestzaal De Parking. Samen met WTC Lambroek-kompanen Laura, Geert, Ivan, Ronny, Patrick, Johan en Willy begon hij enkele maanden terug te trainen, nadat bij allen de fietssport behoorlijk lang op een laag pitje had gestaan. Het doel: samen naar Lourdes fietsen in elf dagen, goed voor 1.203 fietskilometers. Freddy ging de uitdaging aan na de moeilijke geboorte van zijn kleinzoon Bas, Ivan omdat hij prostaatkanker overwon. En zo had iedereen wel een verhaal of een reden voor de lange fietstocht. Nu zijn ze allemaal een gemeenschappelijk verhaal rijker, want ze brachten hun ‘bedevaart’ tot een goed einde.

WTC Parking met de fiets op bedevaart naar Lourdes

LourdesMASSEMEN - De fietsvrienden van WTC Parking zijn onderweg naar Lourdes. Sommigen onder hen hebben een heel speciale reden.

Vroeger gingen ze geen uitdaging uit de weg, maar de laatste jaren stonden de fietsactiviteiten van Freddy De Geest, Ivan Vernimmen, Geert Hendrikx, Willy Beeckman, Ronny Van den Berghe, Patrick Eloot en Johan Van Haelst op een vrij laag pitje. Maar dit jaar hebben de fietsvrienden de draad weer opgenomen, met een fietsbedevaart naar Lourdes, Frankrijk. Sommigen onder hen om een heel speciale reden.

Aanstoker van het avontuur is Freddy De Geest. ‘In 2009 werd mijn kleinzoon Bas tien weken te vroeg geboren’, zegt de waard van De Parking. ‘Hij zweefde tussen leven en dood in de couveuse, maar heeft gevochten als een leeuw. In 2012 werd mijn kleindochter Renée geboren en werd Bas grote broer. Dat greep me zo aan, dat ik toen gezworen heb naar Lourdes te zullen fietsen. En kijk, het is zover. Ik ben al een heel jaar aan het trainen en dat in combinatie met gezonder leven deed me al 20 kilo afvallen. We zijn er klaar voor.’

Met de fiets naar Lourdes uit dankbaarheid

basFreddy De Geest (61) uit Massemen is vandaag met de fiets naar Lourdes vertrokken omdat zijn te vroeg geboren kleinzoon Bas het haalde. Hij neemt acht wielertoeristen, allemaal lid van WTC Lambroek, mee op zijn tocht van 1.150 kilometer in 11 dagen.

"Op 1 juni 2009 werd Bas, mijn eerste kleinkind, geboren. Met mijn vrouw Carine en clublid Marc Verleysen zat ik toen in de Champagnestreek. Mijn schoonzoon Wim liet weten dat mijn dochter Evelien bevallen was. Te vroeg want Basje werd pas in augustus verwacht. Basje vocht voor zijn leven en ik trok met mijn diepgelovige moeder naar Oostakker-Lourdes. Basje haalde het", vertelt Initiatiefnemer Freddy De Geest van café Parking.

Vechtertje

"Op 6 augustus 2013 werd zijn zus Renée geboren. Als alles goed verliep, zou ik met de fiets naar Lourdes rijden. Belofte maakt schuld. Begin januari haalde ik de fiets van stal. Met tranen in de ogen reed ik het eerste tochtje van 25 kilometer. Vorige week reed ik de toprit van 100 km. In de Vlaamse Ardennen zag ik sterretjes, maar ik beet door. Iedere keer als ik het moeilijk heb, denk ik aan Basje in de couveuse. Hij heeft gevochten als een leeuw om te overleven en dat zal ik ook doen op weg naar Lourdes", zegt Freddy.

Pelgrims Mireille en Herman hebben bestemming bereikt

Aankomst in santiagoWETTEREN - Mireille Bekaert en Herman De Wulf die op 12 juli in Massemen vertrokken voor een fietstocht naar Santiago De Compostela hebben zaterdag, na een tocht van 2.260 kilometer hun eindbestemming bereikt.

Een makkelijke tocht is het niet geweest, en het hoeft geen betoog, ze zijn meermaals zichzelf tegengekomen; door de loden hitte, de steile hellingen, de lange afstanden, de wind...

Maar kom, ze hebben het gehaald. De rugzak met mooie en minder mooie ervaringen die ze onderweg opgedaan hebben kan niemand hen nog afnemen.

Het uitgebreide relaas van de belevenissen van Herman en Mireille kun je lezen als je hier klikt.

Pagina 1 van 3