Lambroek verovert "LE PLAT PAYS"

Zaterdag 12/08/06 1ste etappe Massemen - Sluiskil

Het is zaterdagochtend 08.00 u als ondergetekende, gezin incluis, aankomt aan ons clublokaal - Feestzaal Parking. Het merendeel van de 16 deelnemers aan de vierdaagse die dit jaar op het programma staat zijn reeds aanwezig en vullen hun buikjes met het ontbijt ons aangeboden door de club. Na de gebruikelijke begroeting nemen we plaats en gaan we over tot het sterken van de inwendige mens, wetende dat er vandaag een ritje op het programma staat van om en bij de 110 km.

Het is negen uur als het gebruikelijke fluitsignaal weerklinkt, de eerste etappe van onze vierdaagse is officieel aangeblazen. Langs rustige landelijke wegen banen we ons een weg richting Sluiskil dit alles bij een aangenaam temperatuurtje. Alles verloopt vlot tot aan de eerste stop na 62 km, de Warande te Sint Jan in Eremo. Daar gaat de eerste Lambroeker al tegen de vlakke. Onzen Beeckie, die blijkbaar onder de indruk was van het mooie etablissement, besloot bij het oprijden van de kiezelsteentjesweg er maar eens te gaan bijliggen. Niets ernstig, enkele schrammen, welke hij gedwee liet verzorgen door onze verpleegster van dienst, Solange. Bij het verorberen van onze lunchpakketten, geprepareerd door onze ploegomkadering (lees vrouwen), genieten we van een stralend zomerzonnetje.

We zetten onze tocht verder richting Sluiskil doch op km 73 slaat het noodlot opnieuw toe, er gaat weer een Lambroeker tegen de vlakte. Ditmaal is het Lil welke door een stuk betonijzer tot een plotse stilstand werd gedwongen en nogal spectaculair over het stuur heen met het hoofd tegen de grond smakte. Gelukkig was ze drager van een helm en bleef de schade beperkt. Na wat eerste zorgen door onze verpleegster van dienst kon Lil haar rit verder zetten. Ze zal de rest van de vierdaagse gekleurd door het leven gaan. Een drietal km verder is er vervolgens de noodgedwongen opgave van Mireille tijdens deze etappe, een oude knieblessure speelt haar parten. De rest van de dag komen we gelukkig door zonder verdere valpartijen en/of opgaven. Onderweg zorgt onze voorzitter Freddy, alias de vliegende reporter, ervoor dat de dorstigen op tijd en stond gelaafd worden. Na 106 km bereiken we uiteindelijk Sluiskil en checken we in in hotel Wallinga. Iedereen zit nog maar goed en wel neer op het terras als de weergoden beslissen ons te trakteren op een stevige regenbui. Maar wat geeft het, een Lambroeker is flexibel, we drinken dan maar verder binnen. Te Sluiskil zijn er ook nog enkele onverdroten Lambroekers die besluiten een bezoek te brengen aan de lokale herberg "De Boekanier", dit niet zonder gevaar voor lijf en leden. Doch dit is verhaal apart en behoort tot de categorie der verhalen welke ten gepaste tijde, uiteraard sterk aangedikt, tussen pot en pint nog wel eens ter sprake zal komen in het clublokaal.

Zondag 13/08/2006 2de etappe Sluiskil - Lo Reninge

Na een heerlijk ontbijt, voor sommigen veel te vroeg op de morgen, vangen we onze tweede etappe aan. Over Nederlandse fietspaden en landelijke wegen slingeren we ons een weg richting Cadzand waar we de eerste keer halt houden. Waar het gisteren de dag van de valpartijen was is het vandaag lekke banden dag. Het eerste slachtoffer is Sylvain V.W. gevolgd door Etienne V.W. en Ronny C. Omstreeks 14.00u bereiken we Jabbeke waar we bij Lut en Sylvain hartelijk ontvangen worden onder de partytent en voorzien worden van de nodige spijs en drank. De lambroekertjes smulden er naar hartelust van de zelfgemaakte cake en andere heerlijkheden. De partytent zorgt er ook voor dat de Lambroekermeute droog blijft, tijdens een fikse wolkbreuk boven Jabbeke. Na het voorbijdrijven van de donderwolken zetten we onze tocht verder. Een laatste stop wordt voorzien onder de IJzertoren te Diksmuide, er zijn dan reeds 130 km gemalen. Wetende dat er slechts nog 17 km dient te worden gereden wordt er reeds overgeschakeld van sportdrank op het geestrijk vocht. Uiteindelijk bereiken we droog en voldaan ons hotel "Oude Abdij" te Lo. Nog maar net ingecheckt gaan ook nu weer de hemelsluizen open. 's Avonds doen we ons weer te goed aan het lekkere eten met daarbij uiteraard een begeleidend drankje.

Maandag 14/08/2006 3de etappe Lo-Roeselare-Lo

Vandaag staat een lokale ronde op het programma. Opnieuw vertrekken we met droog weer. Te Roeselare aangekomen wordt er besloten halt te houden op de markt en er ons lunchpakket te verorberen. Noch maar net plaatsgenomen onder de luifel van de lokale taverne begint het licht te druppelen. Geen nood iedereen grijpt naar zijn rugzak en voorziet zich van de nodige regenkledij, behalve ondergetekende. Hij moet vaststellen dat zijn verzorger een klein foutje gemaakt heeft en zijn rugzak met spijs en materiaal in het verkeerde voertuig heeft geladen. Dan maar rekenen op de kameraadschap, alzo slagen we er in ons te voorzien van een lunch en de nodige aangepaste kledij. Wie durft nu nog te beweren dat Lambroekers niet voor elkaar klaar staan. Kort na ons vertrek worden de regendruppels groter en het debiet stijgt zienderogen. De rit dan maar wat inkorten, geen slechte keuze gezien we de laatste kilometers ons een weg dienen te banen door een watergordijn die de zichtbaarheid quasi herleidt tot nul waarbij we ook nog dienen op te boksen tegen een fikse wind. Moe, nat en koud bereiken we na 106 km ons hotel waar iedereen geniet van een deugddoende douche en/of bad. Hierna begeven we ons in grote getale naar de polyvalente zaal waar de onderlinge sportieve competitie verder gezet wordt onder de vorm van tafeltennis, biljart, ...

Na het avondeten gaat het in groep richting Poperingen waar we ons in herberg "De Legen Doorn" wagen aan een partijtje "Uilebolling". Zoals steeds werd er op het scherp van de snede gespeeld, dit alles onder het alziend oog van Solange. Na te hebben geproefd van de lokale volksspelen gaat het weer richting hotel waar iedereen moe maar voldaan zijn bed opzoekt.

Dinsdag 15/08/2006 4de en laatste etappe Lo - Massemen

Na het ontbijt vangen we onze laatste etappe aan richting thuishaven. De wind blaast uit de goede hoek wat ook duidelijk te zien is aan onze gemiddelde snelheid, die ligt beduidend hoger dan de dagen voordien. Hoe verder we huiswaarts keren hoe grauwer de hemel wordt. Doch we hebben weer geluk, pas als we onze thuishaven bereiken waar de poorten reeds open staan en onze achterban op ons staat te wachten en we letterlijk feestzaal Parking binnenrijden zijn we geen minuut te vroeg. Wanneer de laatste Lambroeker zijn achterband over de dorpel rijdt gutst plots de regen met bakken uit de lucht. Na de gebruikelijke wederzijdse gelukwensen bij het volbrengen van dergelijke meerdaagse exploten worden we verwacht in de feestzaal waar we vergast worden op een natje en een droogje ons aangeboden door Freddy en Carine. Na een korte speech van onze voorzitter waarbij de nadruk wordt gelegd op het succes van de afgelopen dagen wordt er door de deelnemers een klein geschenk ten teken van appreciatie overhandigd aan Freddy en Carine voor het welslagen van de vierdaagse. Daarna schuiven we voor de laaste maal in groep onze voeten onder tafel en genieten we van een heerlijke koude schotel. Nadat iedereen zijn buikje rond gegeten heeft en zich te goed heeft gedaan aan de nodige drank wordt er stilaan afscheid genomen en keert iedereen weer huiswaarts.

Over deze vierdaagse zal zeker nog lange tijd nagepraat worden en zoals onze voorzitter zou plegen te zeggen "De afwezigen hadden weer eens ongelijk". Ondergetekende wil dan ook nogmaals namens alle deelnemers allen bedanken die gezorgd hebben voor het welslagen van deze clubuitstap, in het bijzonder hen die zich het voorbereidend werk ter harte hebben genomen.