Sponsors

Nieuwe start voor WTC Lambroek

Webnieuws Wetteren | 11 februari 2017

WTC Lambroek Massemen heeft een nieuwe start genomen

2016 was voor WTC Lambroek een jaar van transitie waarin zowel het bestuur als de visie op WTC Lambroek volledig werden vernieuwd. Op 10 februari ontvingen de clubleden ook hun volledig gerestylde nieuwe fietstruien in de showroom van de nieuwe hoofdsponsor “Autobedrijf Ost” uit Wetteren. WTC-Lambroek is een club aangesloten bij Wielerbond Vlaanderen (WBV) die zich als fietsers- en wielertoeristenclub wil onderscheiden van de andere clubs. De club heeft tot doel het fietstoerisme te promoten en de persoonlijke fietsambities bij haar leden aan te moedigen en daarnaast de vriendschap, de sportiviteit en de lichaamsconditie te bevorderen. De club wil dat iedereen die graag fietst bij haar terechtkan. Naast de sportieve fietsers met een racefiets of MTB zijn ook mensen welkom die graag fietsen met een stads- of hybride fiets of zelfs een elektrische fiets. Hiervoor heeft de club een gevarieerd fietsprogramma uitgewerkt.

Parkingboys zijn in Lourdes geraakt

Nieuwsblad.be | zaterdag 02 augustus 2014, 03u00 | pdx

MASSEMEN - 'Mijn eerste pintjes in zeven maanden hebben gesmaakt’, zegt Freddy De Geest, uitbater van café en feestzaal De Parking. Samen met WTC Lambroek-kompanen Laura, Geert, Ivan, Ronny, Patrick, Johan en Willy begon hij enkele maanden terug te trainen, nadat bij allen de fietssport behoorlijk lang op een laag pitje had gestaan. Het doel: samen naar Lourdes fietsen in elf dagen, goed voor 1.203 fietskilometers. Freddy ging de uitdaging aan na de moeilijke geboorte van zijn kleinzoon Bas, Ivan omdat hij prostaatkanker overwon. En zo had iedereen wel een verhaal of een reden voor de lange fietstocht. Nu zijn ze allemaal een gemeenschappelijk verhaal rijker, want ze brachten hun ‘bedevaart’ tot een goed einde.

WTC Parking met de fiets op bedevaart naar Lourdes

Nieuwsblad.be | woensdag 16 juli 2014, 03u00 | pdx

De WTC Parking-delegatie die naar Lourdes rijdt. | dpw


MASSEMEN - De fietsvrienden van WTC Parking zijn onderweg naar Lourdes. Sommigen onder hen hebben een heel speciale reden.

Vroeger gingen ze geen uitdaging uit de weg, maar de laatste jaren stonden de fietsactiviteiten van Freddy De Geest, Ivan Vernimmen, Geert Hendrikx, Willy Beeckman, Ronny Van den Berghe, Patrick Eloot en Johan Van Haelst op een vrij laag pitje. Maar dit jaar hebben de fietsvrienden de draad weer opgenomen, met een fietsbedevaart naar Lourdes, Frankrijk. Sommigen onder hen om een heel speciale reden.

Aanstoker van het avontuur is Freddy De Geest. ‘In 2009 werd mijn kleinzoon Bas tien weken te vroeg geboren’, zegt de waard van De Parking. ‘Hij zweefde tussen leven en dood in de couveuse, maar heeft gevochten als een leeuw. In 2012 werd mijn kleindochter Renée geboren en werd Bas grote broer. Dat greep me zo aan, dat ik toen gezworen heb naar Lourdes te zullen fietsen. En kijk, het is zover. Ik ben al een heel jaar aan het trainen en dat in combinatie met gezonder leven deed me al 20 kilo afvallen. We zijn er klaar voor.’

Ook Ivan Vernimmen fietst mee. ‘Ik werd getroffen door prostaatkanker, maar ben hersteld’, zegt hij.

Ook de jonge Laura, dochter van Geert Hendrikx, rijdt mee. Zij lijdt aan de ziekte van Addison, een nierziekte.

De heren rijden in 11 ritten naar Zuid-Frankrijk. ‘In een recreatief tempo, het uitrijden is al een overwinning op zich’, klinkt het.

Hun wedervaren is te volgen op een blog op www.wtc-lambroek.be.

Met de fiets naar Lourdes uit dankbaarheid

HLN.BE | Massemen 15/07/2014

Freddy met zijn kleinzoon en voetbalfanaat Bas - Foto Verbaere

bas

Freddy De Geest (61) uit Massemen is vandaag met de fiets naar Lourdes vertrokken omdat zijn te vroeg geboren kleinzoon Bas het haalde. Hij neemt acht wielertoeristen, allemaal lid van WTC Lambroek, mee op zijn tocht van 1.150 kilometer in 11 dagen.

 "Op 1 juni 2009 werd Bas, mijn eerste kleinkind, geboren. Met mijn vrouw Carine en clublid Marc Verleysen zat ik toen in de Champagnestreek. Mijn schoonzoon Wim liet weten dat mijn dochter Evelien bevallen was. Te vroeg want Basje werd pas in augustus verwacht. Basje vocht voor zijn leven en ik trok met mijn diepgelovige moeder naar Oostakker-Lourdes. Basje haalde het", vertelt Initiatiefnemer Freddy De Geest van café Parking.

Vechtertje

"Op 6 augustus 2013 werd zijn zus Renée geboren. Als alles goed verliep, zou ik met de fiets naar Lourdes rijden. Belofte maakt schuld. Begin januari haalde ik de fiets van stal. Met tranen in de ogen reed ik het eerste tochtje van 25 kilometer. Vorige week reed ik de toprit van 100 km. In de Vlaamse Ardennen zag ik sterretjes, maar ik beet door. Iedere keer als ik het moeilijk heb, denk ik aan Basje in de couveuse. Hij heeft gevochten als een leeuw om te overleven en dat zal ik ook doen op weg naar Lourdes", zegt Freddy.

Samen met vrienden Ivan Vernimmen, Willy Beeckman, Geert Hendrikx en dochter Laura, Patrick Eloot, Ronny van Den Berghe en Johan Van Haelst wil hij op vrijdag 25 juli Lourdes bereiken. Ook Ivan (58) heeft zo zijn redenen. "Ik overwon kanker. Uit dankbaarheid rijd ik mee." De benjamin van de bende is Laura, amper 14 jaar oud. Zij lijdt aan de ziekte van Adison, een nierziekte. "Eigenlijk is de tocht wat zwaar voor haar, maar ik vrees dat we ze van de fiets zullen moeten trekken", zegt papa Geert.

Genieten

Ze worden begeleid door vrienden en familie met de bevoorrading. "We houden het recreatief en maken ook plaats voor culturele nevensprongen. Het is de bedoeling dat we ook kunnen genieten van de geneugten van het leven", besluit Freddy. De ervaringen van de fietsers en begeleiders zijn te volgen op de blog via www.wtc-lambroek.be. (DVL)

Copyright © 2014. Ontwikkeld door Nyoka.