Sponsors

Duinkerke 2019

DUINKERKE 15/08 - 18/08/2019

duinkerke 2019 4Donderdag 15/08/2019 de hemel is grauw en dreigend maar toch staan er 10 moedige Lambroekers aan het clublokaal te Massemen om voor de rest van de dag met de neus in de wind richting Duinkerke te fietsen. De wind blaast stevig. Om 8u wordt er gestart richting eerste stopplaats Deinze waar een eerste bevoorrading is voorzien verzorgd door de vrouwen van enkele van onze deelnemende leden.

Van Deinze gaat het richting Roeselare, we zijn dan halfweg, waar de lunch wordt genuttigd bij Mister Spaghetti. Een lekkere portie koolhydraten is altijd welkom alvorens tegen de wind te moeten beuken in De Moeren.

De kilometers tikken gestaag aan en de aflossingen, mede door de wind, volgen elkaar sneller op. De ganse dag flirten we met mogelijke regen doch deze blijft gelukkig uit. Na 147km bereiken we uiteindelijk ons Quality Hotel Dunkerque te Armbouts-Cappel.

Moe en voldaan genieten we van onze eerste welverdiende pint en lekker avondmaal.

Vrijdag 16/08/2019 zijn de weergoden ons gunstig gezind, het is droog doch er waait een strakke wind. Zowel de cyclo's als de recrea's nemen de fiets. De cyclo's gaan voor een rit van 55km met als tussenstop Grevelingen. De recrea's, die een kortere afstand fietsen, hebben minder geluk. De mogelijke stopplaatsen onderweg zijn allen gesloten.

duinkerke 2019 48's Middags wordt er samen geluncht in het hotel waarna we voor onze gezamenlijke namiddagactiviteit opnieuw richting Grevelingen trekken. We brengen er een bezoek aan "le chantier de construction du Jean-Bart", een bootwerf waar men reeds jaren bezig is met de reconstructie van een houten oorlogsbodem zoals in de 17de eeuw. Het werd een leerrijke namiddag mede dankzij onze Nederlandstalige gids.

De namiddag werd afgesloten met een bezoek aan de stad Grevelingen waar de jaarlijkse kermis stond. Enkele Lambroekers voelden het kind in hen opborrelen en besloten nog eens te schitteren in de botsauto's.

duinkerke 2019 56Zaterdag 17/08/2019, zoals aangekondigd, het regent pijpenstelen. Niemand heeft echt zin om dit weer te trotseren temeer daar morgen de terugreis naar Massemen op het programma staat. Als alternatieve morgenactiviteit wordt een bezoek aan het "Musée Dunkerque 1940" gepland welke gewijd is aan operatie Dynamo.

In de namiddag doen we een rondvaart in de haven van Duinkerke. Interessante tocht waarbij de bedrijvigheid van deze Franse haven centraal staat.

duinkerke 2019 62Op zondag 18/08/2019 vangen we met 9 de rit huiswaarts aan, ditmaal met hoofdzakelijk gunstige wind. De eerst kilometers komen de regenjasjes er aan te pas omwille van de motregen. Eens Veurne bereikt worden deze jasjes opgeborgen en hebben we ze voor de rest van de dag niet meer nodig ondanks de soms aanwezige dreigende zwarte wolken. Mede door de gunstige wind en het iets minder lang halt houden wordt de terugweg beduidend sneller afgehaspeld.

Behoudens 3 lekke banden sluiten we deze leuke fietsvakantie af zonder ongelukken. Om 19u, na een verkwikkende douche, werd deze vakantie dan ook afgesloten met een etentje in het clublokaal.

Hugo

Lourdes - Terug thuis

Na de euforie en de Vlaamse Kermis in Lourdes, heeft het leven weer zijn dagelijks ritme terug.

Mijn herinneringen aan de trip naar Lourdes zijn nog zeer intens, en ik betrap er me op dat ik dikwijls terugdenk aan sommige gebeurtenissen.
Zoals het kleine Bokrijk onderweg, Freddy die meer water over zijn hoofd goot dan hij uitdronk en vooral de gevatte opmerkingen van Ronny.
Ik denk ook aan de pijltjes naar het dorpje 'Déviation' die we meer dan eens tegenkwamen...leuk was anders.
Onderweg hebben we vele hellingen 'overleefd', de ene al wat moeilijker dan de andere. Na een tijdje begon je het zowaar gewoon te worden en kwamen er uitspraken zoals : " Heb jij een berg gezien vandaag ? " of " ik wist niet dat Frankrijk zo plat was". We discussieerden wel eens over de te volgen weg, want het ene GPS toestel is het andere niet.

Lees meer...

In 11 dagen naar Lourdes

Van 15 juli tot 25 juli 2014

Het begon op laatste clubfeest. Ik had een slecht jaar achter de rug waarbij ik enkele harde noten diende te kraken. Iedereen die me kent weet waar ik het over heb. Ik had me voorgenomen dat, als ik mocht genezen, ik iets zou doen, wat wist ik toen nog niet. Tijdens het clubfeest praatte ik wat met onze voorzitter Freddy welke ook nog een oude belofte had in te lossen. Er werd gesproken over Lourdes en om er met de fiets heen te trekken. Algauw was er een groepje van 9 welke gevonden waren voor het idee, jammer genoeg is er iemand op latere datum afgevallen.

Wat we toen nog niet wisten, dat er zoveel komt kijken bij een dergelijke onderneming. Echt te veel om op te noemen,maar ik ga het toch proberen.
Als eerste stond het uitstippelen van de 11 ritten op het programma, dit heb ik gedaan met behulp van Herman De Wulf (dank Herman).
Onze voorzitter was ondertussen ijverig op zoek naar sponsoring, zodat het budget voor de reis voor iedereen binnen aanvaardbare normen zou blijven. De uren dat daar zijn in gekropen weet ik niet maar ik heb het gevoel aanzienlijk veel. Deze sponsoring bestond uit drank en voeding (cola, agrum, isotonische drank, recuperatiedrank, gellekes, repen, ....).

Lees meer...

WTC-Lambroek op sprookjes- en avonturentocht in Parijs

Vrijdag 3 juni 2011 - 05.00u 's morgens , wat is het vroeg. Alles in gereedheid brengen voor de busreis met WTC Lambroek naar Disneyland Parijs. Om 05.20 uur wekken we de dochter en de twee nichtjes welke we eveneens hebben uitgenodigd voor een dagje pretpark. Moeizaam worden ze wakker doch wetende wat er komen gaat worden ze met de minuut wakkerder, dit gaat beter dan op een doordeweekse schooldag.

Om 06.00 uur zet de bus aan te Massemen, iedereen was immers stipt op de afspraak. We zijn met iets meer dan 20 personen, de stemming bij groot en klein is opperbest. Na het merendeel van de kilometers te hebben afgelegd wordt er halt gehouden aan een wegrestaurant voor het nuttigen van het ontbijt. Frans ontbijtje – uiteraard, we zitten immers al in Frankrijk - met een lekkere croissant en stokbrood met confituur wordt door iedereen gesmaakt.

Lees meer...

Copyright © 2014. Ontwikkeld door Nyoka.