Off Canvas sidebar is empty

Duinkerke 2019

DUINKERKE 15/08 - 18/08/2019

duinkerke 2019 48Donderdag 15/08/2019 de hemel is grauw en dreigend maar toch staan er 10 moedige Lambroekers aan het clublokaal te Massemen om voor de rest van de dag met de neus in de wind richting Duinkerke te fietsen. De wind blaast stevig. Om 8u wordt er gestart richting eerste stopplaats Deinze waar een eerste bevoorrading is voorzien verzorgd door de vrouwen van enkele van onze deelnemende leden.
Van Deinze gaat het richting Roeselare, we zijn dan halfweg, waar de lunch wordt genuttigd bij Mister Spaghetti. Een lekkere portie koolhydraten is altijd welkom alvorens tegen de wind te moeten beuken in De Moeren.
De kilometers tikken gestaag aan en de aflossingen, mede door de wind, volgen elkaar sneller op. De ganse dag flirten we met mogelijke regen doch deze blijft gelukkig uit. Na 147km bereiken we uiteindelijk ons Quality Hotel Dunkerque te Armbouts-Cappel. Moe en voldaan genieten we van onze eerste welverdiende pint en lekker avondmaal.

Vrijdag 16/08/2019 zijn de weergoden ons gunstig gezind, het is droog doch er waait een strakke wind. Zowel de cyclo's als de recrea's nemen de fiets. De cyclo's gaan voor een rit van 55km met als tussenstop Grevelingen. De recrea's, die een kortere afstand fietsen, hebben minder geluk. De mogelijke stopplaatsen onderweg zijn allen gesloten.
duinkerke 2019 48Middags wordt er samen geluncht in het hotel waarna we voor onze gezamenlijke namiddagactiviteit opnieuw richting Grevelingen trekken. We brengen er een bezoek aan "le chantier de construction du Jean-Bart", een bootwerf waar men reeds jaren bezig is met de reconstructie van een houten oorlogsbodem zoals in de 17de eeuw. Het werd een leerrijke namiddag mede dankzij onze Nederlandstalige gids.
De namiddag werd afgesloten met een bezoek aan de stad Grevelingen waar de jaarlijkse kermis stond. Enkele Lambroekers voelden het kind in hen opborrelen en besloten nog eens te schitteren in de botsauto's.

duinkerke 2019 56Zaterdag 17/08/2019, zoals aangekondigd, het regent pijpenstelen. Niemand heeft echt zin om dit weer te trotseren temeer daar morgen de terugreis naar Massemen op het programma staat. Als alternatieve morgenactiviteit wordt een bezoek aan het "Musée Dunkerque 1940" gepland welke gewijd is aan operatie Dynamo.
In de namiddag doen we een rondvaart in de haven van Duinkerke. Interessante tocht waarbij de bedrijvigheid van deze Franse haven centraal staat.

duinkerke 2019 62Op zondag 18/08/2019 vangen we met 9 de rit huiswaarts aan, ditmaal met hoofdzakelijk gunstige wind. De eerst kilometers komen de regenjasjes er aan te pas omwille van de motregen. Eens Veurne bereikt worden deze jasjes opgeborgen en hebben we ze voor de rest van de dag niet meer nodig ondanks de soms aanwezige dreigende zwarte wolken. Mede door de gunstige wind en het iets minder lang halt houden wordt de terugweg beduidend sneller afgehaspeld.
Behoudens 3 lekke banden sluiten we deze leuke fietsvakantie af zonder ongelukken. Om 19u, na een verkwikkende douche, werd deze vakantie dan ook afgesloten met een etentje in het clublokaal.

 

Contact

Heb je vragen over onze fiets-activiteiten?

secretaris@wtc-lambroek.be

Telefonisch kan je ons bereiken op:
Tel: +32 472 56 11 10

Secretariaat:
Broekstraat 3, 9230 Massemen

 

Over ons

We zijn een kleine gezellige fietsclub waar allerlei vormen van fietsen centraal staan. We houden ervan om elkaar te stimuleren om te fietsen doch niet om te racen. Dit wil echter niet zeggen dat onze afdeling cyclo er niet van houdt om soms eens het tempo op te drijven. Ook voor zij die liever de toeristische toer willen opgaan, met onderweg een natje en een droogje, hebben we een volledig programma. Onze club doet ook aan maatschappelijk geëngageerd fietsen met "Fietsen zonder Leeftijd".