Off Canvas sidebar is empty

Rondje Vleteren

26 juli 2020, reeds in de voormiddag kwam de zon al even piepen. Oef!!! Na een regenachtige nacht beloofde het een droge dag te worden. En ja hoor, tegen dat ik in “t hof van Commerce “ aankwam was de zon volop aanwezig. Ik zag al behoorlijk wat blauwe truitjes. Wat me deed denken dat iedereen er wel zin in had om aan onze 2e happen&trappen van het seizoen te beginnen. Door de toch wel strenge maatregelen wegens het coronavirus werd er beslist om wat verder uit elkaar te gaan zitten.

Enkele hapjes en drankjes later konden we naar hartelust smullen. Het Breugelbuffet had voor elk wat wils en de Stutte met charcuterie was zeker niet miniem. Iedereen was bijna klaar om te vertrekken toen An & Marc aankwamen. En Veerle en Jo gingen toch niet meefietsen. Zo konden we voor 14u met 30 fietsers vertrekken.

Hopperoute

Zondag 12 juli 2020, eindelijk mochten de fietsen van de Happers & Trappers van stal. Het enthousiasme was groot, evenals het aantal deelnemers. Met een record aantal van 35 vertokken we richting Peizegem voor de Hopperoute, goed voor 48km.

Aperitieven en lunchen deden we op het mooie terras in een stralende zon van Brasserie Buitenhof. En of het er goed was, dat weten ook onze koning en zijn Mathilde. “Die waren er enkele weken voordien” zei de fiere patron.

Gouda en Krimpenerwaard

Op zondag 9 juni 2019 vertrokken de “Happers en Trappers” voor een 2-daagse naar Gouda. De hele week was het bang afwachten wat de weergoden voor ons in petto hadden want het beloofde weer eens een wisselvallig weekend te worden.

Dus vertrokken we met een klein hartje naar Bergambacht, een dorpje op een 10-tal km van Gouda, waar ons hotel gelegen was. Daar hadden we afgesproken om 11u. Toen we compleet waren, en ons eerste drankje in de bar hadden genuttigd kwam de zon er op haar kousevoetjes door, stilaan werden de opklaringen breder, en tegen de tijd dat de fietsen startensklaar waren, waren de meeste wolken weg.

Lunchen deden we in café De Vlist, op het zonovergoten terras in een (weeral) uitermate plezante sfeer. Met 27 fietsers begonnen we aan de Gouda en Krimpenerwaardroute, een route die ons langs schilderachtige landschappen en weidse velden bracht waar water met ontelbare waterlelies de natuurlijke grens met de weilanden vormt, waar hoevedieren en watervogels harmonieus naast mekaar leven en waar talrijke grote witte zwanen en bruine koeien het groen doorbreken.

Flirten met de Ronde van Vlaanderen

Flirten met de Ronde
1 mei 2019, dag van de arbeid… Wij fietsten onze tweede recreatocht met de happers en de trappers. Met z’n 23-en stonden we deze keer aan de start in Avelgem.

De lekkere lunch in het toch wel mooie “retro café” zou helemaal geslaagd geweest zijn met een vriendelijke uitbater. Niet iedereen kon de norse manier van antwoorden appreciëren. Onze indruk werd ook later bevestigd toen we even de beoordelingen checkten over de zaak. Bij menig klant bleek dit toch hét punt van kritiek te zijn !!! Tot daar het happen.

Drongengoedroute

Drongengoedroute
Zondag 14 april 2019… onze eerste recrea rit van dit seizoen, en al meteen een schot in de roos zowel qua deelnemers als qua parcours. Enkel de weergoden lieten ons een beetje in de steek want 14° is niet bepaald warm om te fietsen ! Maar het bleef droog, en dat is al heel wat.

We vertrokken in ons lokaal bij Christelle in Massemen Plaetse richting provinciaal domein “Het Leen” te Eeklo waar we met een dertigtal leden aanschoven voor een lekkere lunch. Eigenlijk zouden we met 36 zijn, maar enkele leden moesten noodgedwongen forfait geven wegens ziekte. Na de lunch werden de fietsen in gereedheid gebracht, werden de seingevers gebriefd en leerde Kurt ons de verschillende fluitsignalen die zouden worden gegeven bij verschillende eventuele gebeurtenissen tijdens de rit. Om 14u konden we starten voor de 45 km lange Drongengoedroute dwars door het Meetjesland.

Cadzand route

Op zondag 18 juni werd er opnieuw verzamelt voor een toeristische uitstap met de Recrea-vrienden ! Deze keer ging het richting Nederlandse kust, Cadzand, voor een rit van ongeveer 40km. Met opnieuw 2 nieuwe leden, Brigitta en Pascal, waren we met z’n 21. Helaas moesten Yvan en Ginette wegens panne aan de wagen forfait geven.

Johan Van Haelst tekende dit keer het parcours uit en onze sponsor Daniel Ydiers wachtte ons op in zijn tweede thuishaven. We werden heel aangenaam ontvangen op het terras van strandpaviljoen DOK 14 waar we weer eens onder een stralende zon, aan de rand van de zee, genoten van een (uitgebreid) aperitief met hapjes.

Bloesemroute

Op zondag 29 april stond de eerste RECREA uitstap van dit seizoen 2017 van WTC Lambroek op de agenda, en eens te meer waren de weergoden ons goed gezind.
In onze gloednieuwe outfit speciaal voor deze groep van fietsers, waarvoor dank aan de sponsors KIKI-FASHION DAMESMODE, DE WIJNMEESTER HANS FONCK, SCHRIJNWERKERIJ FRANKY DE RICK, BOUW&RENOVATIE FILIP MAES, PLAFONNEERWERKEN DANIEL YDIERS, en DAKWERKEN STROOBANT, vertrokken we rond 10u met 13 leden aan het lokaal richting Gingelom voor een lunch in restaurant De Zesbunder. Daar werden we vervoegd door 2 gelegenheidsfietsers Karine en Philippe uit Schellebelle die via de facebookpagina en onze aantrekkelijke website geïnteresseerd raakten. Zo waren er ineens 2 “Carines De Bruycker” in ons peloton, weliswaar ééntje met een K.

Wase kronkels

Maandag 15 augustus 2016

We verzamelen voor de derde keer dit seizoen, in ons lokaal bij Christelle, voor een toeristische uitstap. Andermaal zijn de weergoden ons uitermate goedgezind. Reeds om half elf genieten we al van een stralend zonnetje op het terras met een koffietje en hier en daar al een pintje. We mogen weer 2 nieuwe gastrijders verwelkomen, Dina en Didier, 2 gepassioneerde fietsers met een e-bike. Viviane, de buurvrouw van Carine en Dirk zal de dames vervoegen die opteren voor een gezellig dagje “koffie-of-andere-klets"

Dit keer gaat het richting Waasland. We gaan er de “Wase kronkels” fietsen. Niettegenstaande onze wegen overvol zitten richting kust, gaat het bij ons heel vlot en staan we om 12.00u stipt aan De Boshoeve in Stekene waar we, net zoals vorige edities, eerst genieten van een aperitiefje op een zonovergoten terras, en dan samen lunchen.

Den 11de van den 11de

Zondag 1O april 2016 stond onze eerste echte toeristische uitstap, op het programma.
Er werd gekozen voor de fietsroute “Den 11de van Den 11de” naar de gelijkaardig één serie met carnavalkeizer Jan Decleir.

Om half 11 werden de troepen verzameld, en nadat alle fietsen op het juiste rek en in de juiste wagen zaten ging het richting Paal (Nederland) waar we net op tijd voor het aperitief aankwamen.
Het zonnetje was van de partij en Paviljoen ’t Schor overtrof onze stoutste verwachtingen. De sfeer op het grote terras, met zicht op het (laag) water, zat er dan ook meteen goed in, en na het aperitief dat ons werd aangeboden door sponsor Daniël, konden we genieten van een heerlijke lunch.
Om 14.30u was het hoog tijd om dan toch te doen waarvoor we gekomen waren. Fietsen!
Enkele dames beslisten om van de streek al stappend te genieten, samen met onze mascotte in de handtas van Jenny!

Contact

Heb je vragen over onze fiets-activiteiten?

secretaris@wtc-lambroek.be

Telefonisch kan je ons bereiken op:
Tel: +32 472 56 11 10

Secretariaat:
Broekstraat 3, 9230 Massemen

 

Over ons

We zijn een kleine gezellige fietsclub waar allerlei vormen van fietsen centraal staan. We houden ervan om elkaar te stimuleren om te fietsen doch niet om te racen. Dit wil echter niet zeggen dat onze afdeling cyclo er niet van houdt om soms eens het tempo op te drijven. Ook voor zij die liever de toeristische toer willen opgaan, met onderweg een natje en een droogje, hebben we een volledig programma. Onze club doet ook aan maatschappelijk geëngageerd fietsen met "Fietsen zonder Leeftijd".