Off Canvas sidebar is empty

Op fietsen staat geen leeftijd, ook niet in Schelderust

Op fietsen staat geen leeftijd 1Rotary Wetteren betaalde de aankoop van een nieuwe riksja voor het Woonzorgcentrum Schelderust. Op die manier kunnen nog meer bewoners genieten van een wekelijks fietstochtje.

Op fietsen staat geen leeftijd 2De vraag  kwam van voormalig schepen en sportieveling Herman De Wulf. Samen met fietsclub WTC Lambroek is hij de initiatiefnemer van de wekelijkse fietstochten met twee bejaarden op de riksja. De aankoop van de riksja is intussen twee jaar en vele fietskilometers geleden maar de officiële overhandiging werd telkens door corona uitgesteld. Nu we weer zorgeloos door het leven mogen fietsen, werd het glas geheven na een ritje langs de Schelde, via Schellebelle, het fietspad langs de Huisvenne en de Warande. Twee seingevers van de fietsclub zorgden voor een veilige oversteek van de kruispunten.

Rondje Vleteren

26 juli 2020, reeds in de voormiddag kwam de zon al even piepen. Oef!!! Na een regenachtige nacht beloofde het een droge dag te worden. En ja hoor, tegen dat ik in “t hof van Commerce “ aankwam was de zon volop aanwezig. Ik zag al behoorlijk wat blauwe truitjes. Wat me deed denken dat iedereen er wel zin in had om aan onze 2e happen&trappen van het seizoen te beginnen. Door de toch wel strenge maatregelen wegens het coronavirus werd er beslist om wat verder uit elkaar te gaan zitten.

Enkele hapjes en drankjes later konden we naar hartelust smullen. Het Breugelbuffet had voor elk wat wils en de Stutte met charcuterie was zeker niet miniem. Iedereen was bijna klaar om te vertrekken toen An & Marc aankwamen. En Veerle en Jo gingen toch niet meefietsen. Zo konden we voor 14u met 30 fietsers vertrekken.

Hopperoute

Zondag 12 juli 2020, eindelijk mochten de fietsen van de Happers & Trappers van stal. Het enthousiasme was groot, evenals het aantal deelnemers. Met een record aantal van 35 vertokken we richting Peizegem voor de Hopperoute, goed voor 48km.

Aperitieven en lunchen deden we op het mooie terras in een stralende zon van Brasserie Buitenhof. En of het er goed was, dat weten ook onze koning en zijn Mathilde. “Die waren er enkele weken voordien” zei de fiere patron.

Nieuwe outfit voor WTC Lambroek

outfit1Wielertoeristen Club Lambroek uit Massemen rijdt ook de komende drie jaar rond met een outfit van hoofdsponsor Ost Autobedrijf. De leden kregen er hun nieuwe tenue aangeboden. Ook de andere sponsors blijven trouw aan boord.

outfit2WTC Lambroek werd opgericht in 1983 en heeft zowel recreatieve als competitieve leden en programma’s. Op zaterdag volgen de leden individueel de kalender van Wielerbond Vlaanderen. Op zondag ligt de nadruk op het groepsgevoel. En er is ‘Happen en trappen’, een recreatief programma met vaste zondagsritten aan een gezapig tempo.

outfit4De club is ook de bezieler achter ‘Fietsen zonder leeftijd’ en rijdt ouderen rond met een riksja. Vorig jaar werden 150 ritten afgewerkt in de verschillende rusthuizen. Vandaag heeft de club zo’n 80 leden en is er zelfs een ledenstop in het ‘Happen en trappen’-programma.

Alle info in het clublokaal Massemen Plaetse of via www.wtc-lambroek.be

Mobiel 21 houdt inspiratiedag voor Fietsen zonder leeftijd in Wetteren

mobiel21Mobiel 21 is in Vlaanderen de motor van het project Fietsen zonder Leeftijd. Op 20 locaties in het land trekken vrijwilligers erop uit als piloot van een riksja om ritjes te maken met ouderen. Ook in Wetteren zette wielertoeristenclub Lambroek zo’n project op stapel.

“En dat is uniek want vaak zijn het Sociaal Huis of de Woon Zorg Centra die de piloten leveren”, zegt Marleen Swinnen van Mobiel 21. In Wetteren verzamelden 8 Vlaamse initiatieven en zo’n 30 vrijwilligers om ideeën uit te wisselen en inspiratie op te doen. Daarna trok het gezelschap voor een verkwikkende fietstocht in de regen langs de Kalkense Meersen en het Prullenbos.

In Wetteren wordt op zondag 29 september een fietstocht georganiseerd door Café De Lindekens in de Zavelstraat. De opbrengst gaat naar de aankoop van een riksja voor WZC  Schelderust. Vrije start vanaf 8.30 uur aan hef café voor een tocht van 50 kilometer. Deelname kost 5 euro.

Duinkerke 2019

DUINKERKE 15/08 - 18/08/2019

duinkerke 2019 48Donderdag 15/08/2019 de hemel is grauw en dreigend maar toch staan er 10 moedige Lambroekers aan het clublokaal te Massemen om voor de rest van de dag met de neus in de wind richting Duinkerke te fietsen. De wind blaast stevig. Om 8u wordt er gestart richting eerste stopplaats Deinze waar een eerste bevoorrading is voorzien verzorgd door de vrouwen van enkele van onze deelnemende leden.
Van Deinze gaat het richting Roeselare, we zijn dan halfweg, waar de lunch wordt genuttigd bij Mister Spaghetti. Een lekkere portie koolhydraten is altijd welkom alvorens tegen de wind te moeten beuken in De Moeren.
De kilometers tikken gestaag aan en de aflossingen, mede door de wind, volgen elkaar sneller op. De ganse dag flirten we met mogelijke regen doch deze blijft gelukkig uit. Na 147km bereiken we uiteindelijk ons Quality Hotel Dunkerque te Armbouts-Cappel. Moe en voldaan genieten we van onze eerste welverdiende pint en lekker avondmaal.

Gouda en Krimpenerwaard

Op zondag 9 juni 2019 vertrokken de “Happers en Trappers” voor een 2-daagse naar Gouda. De hele week was het bang afwachten wat de weergoden voor ons in petto hadden want het beloofde weer eens een wisselvallig weekend te worden.

Dus vertrokken we met een klein hartje naar Bergambacht, een dorpje op een 10-tal km van Gouda, waar ons hotel gelegen was. Daar hadden we afgesproken om 11u. Toen we compleet waren, en ons eerste drankje in de bar hadden genuttigd kwam de zon er op haar kousevoetjes door, stilaan werden de opklaringen breder, en tegen de tijd dat de fietsen startensklaar waren, waren de meeste wolken weg.

Lunchen deden we in café De Vlist, op het zonovergoten terras in een (weeral) uitermate plezante sfeer. Met 27 fietsers begonnen we aan de Gouda en Krimpenerwaardroute, een route die ons langs schilderachtige landschappen en weidse velden bracht waar water met ontelbare waterlelies de natuurlijke grens met de weilanden vormt, waar hoevedieren en watervogels harmonieus naast mekaar leven en waar talrijke grote witte zwanen en bruine koeien het groen doorbreken.

Flirten met de Ronde van Vlaanderen

Flirten met de Ronde
1 mei 2019, dag van de arbeid… Wij fietsten onze tweede recreatocht met de happers en de trappers. Met z’n 23-en stonden we deze keer aan de start in Avelgem.

De lekkere lunch in het toch wel mooie “retro café” zou helemaal geslaagd geweest zijn met een vriendelijke uitbater. Niet iedereen kon de norse manier van antwoorden appreciëren. Onze indruk werd ook later bevestigd toen we even de beoordelingen checkten over de zaak. Bij menig klant bleek dit toch hét punt van kritiek te zijn !!! Tot daar het happen.

Drongengoedroute

Drongengoedroute
Zondag 14 april 2019… onze eerste recrea rit van dit seizoen, en al meteen een schot in de roos zowel qua deelnemers als qua parcours. Enkel de weergoden lieten ons een beetje in de steek want 14° is niet bepaald warm om te fietsen ! Maar het bleef droog, en dat is al heel wat.

We vertrokken in ons lokaal bij Christelle in Massemen Plaetse richting provinciaal domein “Het Leen” te Eeklo waar we met een dertigtal leden aanschoven voor een lekkere lunch. Eigenlijk zouden we met 36 zijn, maar enkele leden moesten noodgedwongen forfait geven wegens ziekte. Na de lunch werden de fietsen in gereedheid gebracht, werden de seingevers gebriefd en leerde Kurt ons de verschillende fluitsignalen die zouden worden gegeven bij verschillende eventuele gebeurtenissen tijdens de rit. Om 14u konden we starten voor de 45 km lange Drongengoedroute dwars door het Meetjesland.

2.000 euro voor fietsen zonder leeftijd

2000euroHet project Fietsen zonder Leeftijd van Wielertoeristenclub Lambroek uit Massemen krijgt 2.000 euro steun van de liberale dames serviceclub Lidac. WTC Lambroek kocht twee jaar geleden een fiets riksja en organiseert er fietstochten mee voor senioren en bewoners van WZC Schelderust en WZC Armonea . “Fietsen Zonder Leeftijd is er voor iedereen die minder mobiel is en die toch wil profiteren van een fietstocht. Onze piloten geven hen de kans om terug de wind in hun haren te voelen. We nemen ze gewoon mee als passagier op de riksja”, omschrijft Herman De Wulf van WTC Lambroek het project. De club kocht de riksja op eigen kosten en probeert nu via sponsors de aankoop en het onderhoud terug te verdienen. Want de ritjes zelf, doen hun vrijwilligers gratis. “Het afgelopen jaar konden we 74 ritten organiseren. Er werden er ook 11 geannuleerd omwille van ongunstige weersomstandigheden. Onze natte droom is de aankoop van een tweede fiets zodat we ook de bewoners van Sint-Jozef en verenigingen kunnen bedienen. Maar we zijn ook op zoek naar extra piloten om te rijden. Wie dus tijd heeft om 1 of 2 dagen per maand enkele uurtjes te rijden, is zeker welkom”, aldus De Wulf. Het gaat telkens om ritjes van ongeveer 20 kilometer. In het voorjaar van 2019 organiseert Lambroek een inspiratiedag van het project in Wetteren voor alle geïnteresseerde gemeentes, clubs en zorgcentra.

Al 1.500 kilometers afgelegd met ouderen in riksja

WTC Lambroek uit Massemen heeft al 1.500 kilometer afgelegd met een riksja. Vorig jaar werd het project 'Fietsen Zonder Leeftijd' in Wetteren gelanceerd. Daarbij rijden leden en vrijwilligers van de club rond met bewoners van de woonzorgcentra Armonea en Schelderust-Scheldezicht. "Bij gunstig weer maken de bewoners bijna dagelijks een fietstochtje van 20 kilometer in en rond Wetteren. Halverwege stoppen ze voor een drankje, kopje koffie of ijsje. De bewoners appreciëren het initiatief", zegt schepen Herman De Wulf. "De wielerclub is een van de eerste in Vlaanderen dat deelneemt aan het sociaal project 'Cycling Without Age'. Intussen rijden over de hele wereld al meer dan 1.500 riksja's rond, goed voor 450 plaatsen in 37 landen. Samen reden ze meer dan 2 miljoen kilometers met meer dan 50.000 ouderen."

WTC Lamboek zoekt nog steeds naar vrijwilligers-piloten om met de fiets twee tot drie keer per maand een tweetal uur rond te fietsen. Info: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en http://wtc-lambroek.be (DVL)

Cadzand route

Op zondag 18 juni werd er opnieuw verzamelt voor een toeristische uitstap met de Recrea-vrienden ! Deze keer ging het richting Nederlandse kust, Cadzand, voor een rit van ongeveer 40km. Met opnieuw 2 nieuwe leden, Brigitta en Pascal, waren we met z’n 21. Helaas moesten Yvan en Ginette wegens panne aan de wagen forfait geven.

Johan Van Haelst tekende dit keer het parcours uit en onze sponsor Daniel Ydiers wachtte ons op in zijn tweede thuishaven. We werden heel aangenaam ontvangen op het terras van strandpaviljoen DOK 14 waar we weer eens onder een stralende zon, aan de rand van de zee, genoten van een (uitgebreid) aperitief met hapjes.

Wielertoeristen rijden rond met senioren

FZL2Bewoners van rusthuis Schelderust in Wetteren kunnen dankzij wielertoeristenclub Lambroek uit Massemen terug met de fiets de baan op. Getrainde piloten kunnen twee bewoners tegelijk meenemen met een elektrische bakfiets. "Zo kunnen bewoners weer genieten van de buitenlucht en misschien wel op plaatsen komen waar ze anders nooit raken", klinkt het bij de wielerclub.

Het initiatief 'Fietsen Zonder Leeftijd' is ontstaan in Denemarken. Ondertussen is Wetteren de zesde Vlaamse gemeente die ook met de elektrische riksja's de baan opgaat om ouderen te vervoeren die niet meer zelfstandig kunnen fietsen. Gisteren organiseerde de wielerclub testritten met bewoners van Schelderust, "maar we hebben ook al afspraken om te fietsen met bewoners van Armonea en hopelijk kunnen we dat binnenkort uitbreiden naar Sint-Jozef. We zijn nog op zoek naar mensen die willen helpen, dus wie wil, mag contact opnemen."

Bloesemroute

Op zondag 29 april stond de eerste RECREA uitstap van dit seizoen 2017 van WTC Lambroek op de agenda, en eens te meer waren de weergoden ons goed gezind.
In onze gloednieuwe outfit speciaal voor deze groep van fietsers, waarvoor dank aan de sponsors KIKI-FASHION DAMESMODE, DE WIJNMEESTER HANS FONCK, SCHRIJNWERKERIJ FRANKY DE RICK, BOUW&RENOVATIE FILIP MAES, PLAFONNEERWERKEN DANIEL YDIERS, en DAKWERKEN STROOBANT, vertrokken we rond 10u met 13 leden aan het lokaal richting Gingelom voor een lunch in restaurant De Zesbunder. Daar werden we vervoegd door 2 gelegenheidsfietsers Karine en Philippe uit Schellebelle die via de facebookpagina en onze aantrekkelijke website geïnteresseerd raakten. Zo waren er ineens 2 “Carines De Bruycker” in ons peloton, weliswaar ééntje met een K.

Nieuwe start voor WTC Lambroek

WTC Lambroek Massemen heeft een nieuwe start genomen

2016 was voor WTC Lambroek een jaar van transitie waarin zowel het bestuur als de visie op WTC Lambroek volledig werden vernieuwd. Op 10 februari ontvingen de clubleden ook hun volledig gerestylde nieuwe fietstruien in de showroom van de nieuwe hoofdsponsor “Autobedrijf Ost” uit Wetteren. WTC-Lambroek is een club aangesloten bij Wielerbond Vlaanderen (WBV) die zich als fietsers- en wielertoeristenclub wil onderscheiden van de andere clubs. De club heeft tot doel het fietstoerisme te promoten en de persoonlijke fietsambities bij haar leden aan te moedigen en daarnaast de vriendschap, de sportiviteit en de lichaamsconditie te bevorderen. De club wil dat iedereen die graag fietst bij haar terechtkan. Naast de sportieve fietsers met een racefiets of MTB zijn ook mensen welkom die graag fietsen met een stads- of hybride fiets of zelfs een elektrische fiets. Hiervoor heeft de club een gevarieerd fietsprogramma uitgewerkt.

WTC Lambroek start project 'Fietsen zonder Leeftijd'

FZLWielertoeristen club Lambroek uit Massemen breidt een sociaal luik aan haar activiteiten en start met 'Fietsen zonder Leeftijd'. "Dit project komt overgewaaid uit Kopenhagen en brengt fietsers samen met oude mensen die niet meer mobiel zijn voor korte fietstochten in de omgeving", weet Herman De Wulf, naast schepen ook coördinator van het project.

In Vlaanderen zet Mobiel 21, in samenwerking met Fietsberaad, zijn schouders onder het project. Herman De Wulf maakte kennis met het idee tijdens een Fietsberaad en testte het ook al uit op een fietsvakantie in het Zweedse Malmö. Elektrische bakfietsen met een duozit zien eruit als een soort riksja. "Met de riksja geraken ouderen weer wat verder en wordt hun leefwereld net dat tikkeltje groter. Eenzaamheid verdwijnt even. Spontaan komen er verhalen en een gezellige babbel met de vrijwilliger die hen vervoert. Mooie sociale contacten over generaties heen: de riksja wordt zo een sociaal instrument dat mensen actief samenbrengt", meldt Mobiel 21.

Herman De Wulf wil zelf de eerste fiets voor Lambroek financieren. Goed voor 6.000 euro, inclusief opleidingen. Hiervoor zoekt WTC Lambroek nog sponsors en ook piloten om met de fiets(en) te rijden. Wie interesse heeft, kan rechtstreeks contact opnemen met projectcoördinator via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Ze hopen in het najaar met de eerste fietstochten te starten. (DVL)

 

Sportraad - Kampioenenhuldiging

WTC Lambroek is fier dat dit jaar vier van onze leden door de sportraad van de gemeente Wetteren werden weerhouden en samen met vele andere sportfiguren en clubs werden gelauwerd tijdens de jaarlijkse kampioenenhuldiging in CC Nova.

De reden van deze onderscheiding is dat zij gedurende hun lidmaatschap hun kilometertotaal van 100.000 in onze club hebben behaald en overschreden. Voor een geoefende lijkt dit misschien niet zo spectaculair. Anders wordt het natuurlijk bij het besef dat enkel ritten die op een kalender vermeld staan in aanmerking komen en dit van maart tot eind september.

Het werd een schitterende avond met leuke interviews afgewisseld met optredens van de dansgroep Made 2 Move, die onlangs nog furore maakte in Belgium’s got talent te zien op VTM. Onze vier “kampioenen” werden omringd door het voltallige bestuur en verschillende clubleden. Na het gebeuren was er een uitgebreide receptie voorzien waar nog meerdere handjes werden gedrukt en uitvoerig over de avond werd bijgepraat.

Onze vier laureaten zijn :

  • Norbert Bontinck 128.882
  • Willy Beeckman 117.513
  • Willy Bracke 111.447
  • Guide De Schepper 100.967

Hieronder een kort individueel overzicht aangevuld met enkele leuke anekdotes.

Wase kronkels

Maandag 15 augustus 2016

We verzamelen voor de derde keer dit seizoen, in ons lokaal bij Christelle, voor een toeristische uitstap. Andermaal zijn de weergoden ons uitermate goedgezind. Reeds om half elf genieten we al van een stralend zonnetje op het terras met een koffietje en hier en daar al een pintje. We mogen weer 2 nieuwe gastrijders verwelkomen, Dina en Didier, 2 gepassioneerde fietsers met een e-bike. Viviane, de buurvrouw van Carine en Dirk zal de dames vervoegen die opteren voor een gezellig dagje “koffie-of-andere-klets"

Dit keer gaat het richting Waasland. We gaan er de “Wase kronkels” fietsen. Niettegenstaande onze wegen overvol zitten richting kust, gaat het bij ons heel vlot en staan we om 12.00u stipt aan De Boshoeve in Stekene waar we, net zoals vorige edities, eerst genieten van een aperitiefje op een zonovergoten terras, en dan samen lunchen.

Den 11de van den 11de

Zondag 1O april 2016 stond onze eerste echte toeristische uitstap, op het programma.
Er werd gekozen voor de fietsroute “Den 11de van Den 11de” naar de gelijkaardig één serie met carnavalkeizer Jan Decleir.

Om half 11 werden de troepen verzameld, en nadat alle fietsen op het juiste rek en in de juiste wagen zaten ging het richting Paal (Nederland) waar we net op tijd voor het aperitief aankwamen.
Het zonnetje was van de partij en Paviljoen ’t Schor overtrof onze stoutste verwachtingen. De sfeer op het grote terras, met zicht op het (laag) water, zat er dan ook meteen goed in, en na het aperitief dat ons werd aangeboden door sponsor Daniël, konden we genieten van een heerlijke lunch.
Om 14.30u was het hoog tijd om dan toch te doen waarvoor we gekomen waren. Fietsen!
Enkele dames beslisten om van de streek al stappend te genieten, samen met onze mascotte in de handtas van Jenny!

Parkingboys zijn in Lourdes geraakt

MASSEMEN - 'Mijn eerste pintjes in zeven maanden hebben gesmaakt’, zegt Freddy De Geest, uitbater van café en feestzaal De Parking. Samen met WTC Lambroek-kompanen Laura, Geert, Ivan, Ronny, Patrick, Johan en Willy begon hij enkele maanden terug te trainen, nadat bij allen de fietssport behoorlijk lang op een laag pitje had gestaan. Het doel: samen naar Lourdes fietsen in elf dagen, goed voor 1.203 fietskilometers. Freddy ging de uitdaging aan na de moeilijke geboorte van zijn kleinzoon Bas, Ivan omdat hij prostaatkanker overwon. En zo had iedereen wel een verhaal of een reden voor de lange fietstocht. Nu zijn ze allemaal een gemeenschappelijk verhaal rijker, want ze brachten hun ‘bedevaart’ tot een goed einde.

Pagina 1 van 3

Contact

Heb je vragen over onze fiets-activiteiten?

secretaris@wtc-lambroek.be

Telefonisch kan je ons bereiken op:
Tel: +32 472 56 11 10

Secretariaat:
Broekstraat 3, 9230 Massemen

 

Over ons

We zijn een kleine gezellige fietsclub waar allerlei vormen van fietsen centraal staan. We houden ervan om elkaar te stimuleren om te fietsen doch niet om te racen. Dit wil echter niet zeggen dat onze afdeling cyclo er niet van houdt om soms eens het tempo op te drijven. Ook voor zij die liever de toeristische toer willen opgaan, met onderweg een natje en een droogje, hebben we een volledig programma. Onze club doet ook aan maatschappelijk geëngageerd fietsen met "Fietsen zonder Leeftijd".