Off Canvas sidebar is empty

Flirten met de Ronde van Vlaanderen

Flirten met de Ronde
1 mei 2019, dag van de arbeid… Wij fietsten onze tweede recreatocht met de happers en de trappers. Met z’n 23-en stonden we deze keer aan de start in Avelgem.

De lekkere lunch in het toch wel mooie “retro café” zou helemaal geslaagd geweest zijn met een vriendelijke uitbater. Niet iedereen kon de norse manier van antwoorden appreciëren. Onze indruk werd ook later bevestigd toen we even de beoordelingen checkten over de zaak. Bij menig klant bleek dit toch hét punt van kritiek te zijn !!! Tot daar het happen.

Het trappen was ook nu weer een schot in de roos met een prachtig parcours in de Vlaamse Ardennen, deze keer uitgestippeld door onze gids van dienst Johan. Via mooie oude Scheldemeanders, rustige groene wegels en een 10km lange rechttoe rechtaan oude treinbedding, kwamen we uiteindelijk aan in Oudenaarde. In het centrum Ronde Van Vlaanderen werd een eerste keer halt gehouden voor een lekkere verfrissing. Uit de ingeleverde passen ditmaal, werden de 3 winnaars getrokken van de 5 euro. Kurt, Ivan en Sabine waren de gelukkigen. Proficiat !

Een dik half uur later zaten we alweer op de fiets om letterlijk, te flirten met de ronde. De heuvels zagen we vanop een afstand, maar het parcours bleef vlak. Alhoewel… toen we aan de voet van de legendarische Koppenberg stonden, waagden enkele dapperen hun kans. Ivan reed tot boven, Hilde bleef halverwege steken en ondergetekende moest toegeven dat haar betere fietsjaren met heel veel klimwerk voorbij waren.

De rit was in totaal 48km en dus werd een tweede stop ingelast in het oude pompstation van Bossuyt, waar het zonnetje op het terras ervoor zorgde dat de sfeer er weer goed inzat. En… een recrea tocht zou niet compleet zijn zonder een afscheidsdrankje , of twee, of drie… in ons lokaal bij Christelle.

Santé ! See you soon !

 

Contact

Heb je vragen over onze fiets-activiteiten?

secretaris@wtc-lambroek.be

Telefonisch kan je ons bereiken op:
Tel: +32 472 56 11 10

Secretariaat:
Broekstraat 3, 9230 Massemen

 

Over ons

We zijn een kleine gezellige fietsclub waar allerlei vormen van fietsen centraal staan. We houden ervan om elkaar te stimuleren om te fietsen doch niet om te racen. Dit wil echter niet zeggen dat onze afdeling cyclo er niet van houdt om soms eens het tempo op te drijven. Ook voor zij die liever de toeristische toer willen opgaan, met onderweg een natje en een droogje, hebben we een volledig programma. Onze club doet ook aan maatschappelijk geëngageerd fietsen met "Fietsen zonder Leeftijd".