Off Canvas sidebar is empty

Sportraad - Kampioenenhuldiging

WTC Lambroek is fier dat dit jaar vier van onze leden door de sportraad van de gemeente Wetteren werden weerhouden en samen met vele andere sportfiguren en clubs werden gelauwerd tijdens de jaarlijkse kampioenenhuldiging in CC Nova.

De reden van deze onderscheiding is dat zij gedurende hun lidmaatschap hun kilometertotaal van 100.000 in onze club hebben behaald en overschreden. Voor een geoefende lijkt dit misschien niet zo spectaculair. Anders wordt het natuurlijk bij het besef dat enkel ritten die op een kalender vermeld staan in aanmerking komen en dit van maart tot eind september.

Het werd een schitterende avond met leuke interviews afgewisseld met optredens van de dansgroep Made 2 Move, die onlangs nog furore maakte in Belgium’s got talent te zien op VTM. Onze vier “kampioenen” werden omringd door het voltallige bestuur en verschillende clubleden. Na het gebeuren was er een uitgebreide receptie voorzien waar nog meerdere handjes werden gedrukt en uitvoerig over de avond werd bijgepraat.

Onze vier laureaten zijn :

  • Norbert Bontinck 128.882
  • Willy Beeckman 117.513
  • Willy Bracke 111.447
  • Guide De Schepper 100.967

Hieronder een kort individueel overzicht aangevuld met enkele leuke anekdotes.

Guido De Schepper overschreed dit jaar de kaap van 100.000km.
Hij staat bekend als een allrounder op de fiets, maar opvallend is toch zijn klimmerstalent. En tussen haakjes, ooit werd hij door onze vrouwelijke clubleden bestempeld als de man in onze club met de mooiste koersbenen. Toch een mooi compliment.
Hij heeft een aardig palmares bij mekaar gefietst, oa :
1 x Amstel Gold Race en Parijs-Roubaix
2 x Elfstedentocht
2 x Luik-Bastenaken-Luik
Meerdere deelnames aan de Ronde van Vlaanderen
5 x Milaan-San Remo
Hij staat nu genoteerd met 100.967 km.

Norbert Bontinck is de boezemvriend bij uitstek sinds jaar en dag van Guido. Norbert en Guido zijn als het ware de Siamese Tweeling van onze club. Bijna altijd samen op en naast de fiets te bespeuren, en….. beiden zijn ze niet niet vies van een kwinkslag of één of andere grap.
Norbert spant in onze club de kroon met zijn 128.882 km !!!
Twee jaar geleden was Norbert jammer genoeg nog slachtoffer van ernstig verkeersongeval terwijl hij aan het fietsen was voor de club. Hij had het geluk echt aan zijn zijde want het kon slecht afgelopen zijn.
Zijn belangrijkste prestaties op de fiets zijn oa :
1 x Amstel Gold Race
1 x Parijs-Roubaix
2 x Elfstedentocht voor wielertoeristen
2 x Luik-Bastenaken-Luik
Meerdere deelnames aan de Ronde van Vlaanderen
6 x Milaan-San Remo
Wij noemen Norbert ook de wandelende of beter gezegd de fietsende gps in onze club. Hij stippelt voor ons wekelijks omzeggens alle parcours uit. Dikwijls uit het hoofd. Hij kent overal zijn baan. Een kwaliteit van goudwaarde voor onze club.

Willy Bracke is als de wijn. Hij wordt op de fiets nog beter met de jaren, en is ook een voorbeeld wat clubmentaliteit betreft. Altijd op de afspraak, zowel op als naast de fiets.
Ook was Willy jarenlang een gedreven bestuurslid. Altijd klaar om de handen uit de mouwen te steken.
Zijn meest opvallende prestaties op de fiets zijn oa:
Deelnames aan de Elfstedentocht en de Amstel Goldrace. Maar ook
2x Luik-Bastenaken-Luik
Meerdere deelnames aan de Ronde van Vlaanderen
5x Parijs-Roubaix
6x Milaan-San Remo
Hij staat momenteel bij ons genoteerd met 111.447 km en het klimwerk is hij vandaag zeker nog niet verleerd.

Ten slotte Willy Beeckman. Willy Beeckman is een ware kilometervreter. Afstand, parcours, weersomstandigheden hebben helemaal geen vat op hem. Als er ergens in de streek een rit op één of andere kalender staat, mag je zeker zijn dat Willy in de buurt is. Erg gedreven, steeds op zoek naar een volgende kampioenstitel. Zo herinner ik me een bepaald seizoen dat een kampioenschapstitel hem leek te ontsnappen wegens een vrij ernstige val in Lokeren met een opname in het ziekenhuis tot gevolg. Het was op een zaterdag. De zondagrit missen zou hem de titel kosten. Niemand verwachtte Willy aan de start op zondag gezien de ernst van de val. Verbazing alom toen de volgende morgen Willy toch aan de start verscheen, wel met een beschermende halskraag die hem in het ziekenhuis werd aangebracht. Maar rijden zou Willy en kampioen werd hij dat jaar.
Met 117.513 km is Willy Beeckman onze vice-kilometervreter.
Willy is ook in de club het manusje-van-alles. Steeds staat hij klaar om te helpen bij alles en nog wat. Ook bij pech tijdens het fietsen is hij de eerste om iedereen te helpen. Een lekke band, een gebroken ketting, geen nood want Willy is altijd in de buurt.

Zo wil ik afsluiten met een leuke anekdote.
Op een meerdaagse reis met onze club in Frankrijk zouden we de Mont Ventoux beklimmen.
De avond voordien in het hotel zou Willy zijn fiets nog eens vlug in orde stellen en moesten de kroontjes van het achterwiel nog eens bijgesteld worden. Voor Willy een klein kunstje. Ergens moet er toch al enige zenuwachtigheid in Willy geslopen zijn de avond voor de beklimming van “de kale berg”, dat hij niet had gemerkt dat hij in plaats van zijn eigen fiets de splinternieuwe fiets van Guido gegrepen had. Twee fietsen die erg op mekaar leken. Maar je moet weten dat Guido niet zo’n beste mekanieker is en dat de fiets van Guido voor het vertrek bij zijn eigen fietsenmaker volledig op punt was gezet. Dus was Guido er gerust op dat zijn spiksplinternieuwe fiets de vakantie probleemloos zou doormaken. Guido en nog verschillende anderen leden gingen eens een kijkje nemen op de parking van het hotel wat die drukte was en naar wat anderen zo nog allemaal moest bijregelen. Nietsvermoedend had Willy de fiets van Guido helemaal uit mekaar gehaald.
Ik denk dat ik er geen tekeningetje moet bij maken hoe groot de verbazing van Guido was toen hij merkte dat zijn fiets helemaal uit mekaar gehaald was. De dag vóór zo een grote uitdaging waarbij de meesten toch al wat gespannen rondliepen. Want hoe zouden ze de Mont Ventoux morgen verteren?
Guido keek op zijn zachtst gezegd verbijsterd toe hoe Willy het in zijn hoofd haalde om ongevraagd zijn nieuwe fiets te demonteren. Wat bezielde Willy toch? Paniek bij Guido als niet mekanieker. Zou die fiets morgen wel in orde zijn? Langs de andere kant verwondering en ongeloof bij Willy. Hoe was dat nu in godsnaam mogelijk dat Willy, de materiaalfreak zich kon vergissen en niet aan zijn eigen fiets aan het sleutelen was? Ik moet je niet uitleggen dat de hilariteit bij de collega’s die er rond stonden enorm was en dat er wel een woordje werd gediscussieerd tussen Willy en Guido. Uiteindelijk kwam alles in orde en werden de fietsen op tijd in mekaar gestoken en kon iedereen met zijn eigen fiets de dag nadien toch richting Mont Ventoux. Maar het is een blijft een anekdote die zo veel jaren later nog geregeld terug opgerakeld wordt.

Wij zijn als club fier deze vier clubleden in onze rangen te hebben. Het zijn stuk voor stuk rasechte “Lambroekers” en we hopen dat ze in de komende jaren hun kilometertotaal nog aanzienlijk kunnen opkrikken.

Contact

Heb je vragen over onze fiets-activiteiten?

secretaris@wtc-lambroek.be

Telefonisch kan je ons bereiken op:
Tel: +32 472 56 11 10

Secretariaat:
Broekstraat 3, 9230 Massemen

 

Over ons

We zijn een kleine gezellige fietsclub waar allerlei vormen van fietsen centraal staan. We houden ervan om elkaar te stimuleren om te fietsen doch niet om te racen. Dit wil echter niet zeggen dat onze afdeling cyclo er niet van houdt om soms eens het tempo op te drijven. Ook voor zij die liever de toeristische toer willen opgaan, met onderweg een natje en een droogje, hebben we een volledig programma. Onze club doet ook aan maatschappelijk geëngageerd fietsen met "Fietsen zonder Leeftijd".