Off Canvas sidebar is empty

Dorpjesronde tussen Brakel en Geraardsbergen

Happen en trappen
Recrea
  16 juni 2024 12:00

  Moeder Agnes  |  Brakel, België

Moeder Agnes ligt boven op Ten Bosse, gekend bij de meeste van onze cyclo’s, maar ook bij alle andere wielerliefhebbers, door de Ronde Van Vlaanderen en nog enkele andere Vlaamse voorjaarsklassiekers. Onze rit gaat inderdaad door de Vlaamse Ardennen. Maar laat u niet afschrikken: de wegen zijn eerder glooiend en uiteraard vermijden we de gekende hellingen. Zo rijden we een stuk langs de Dender, door Geraardsbergen-stad en doen we een aantal typische dorpjes aan waarvan de opsomming eerder een stukje poëzie is:

Sint-Martens-Lierde, Hemelveerdegem, Vloerzegem, Boelare, Goeferdinge, Deftinge, Zarlardinge, … . Geeft toe: prachtig toch!

Onderweg passeren we o.a. de overblijfselen van een Kartuizerpriorij, een recreatiedomein, een luxe-rusthuis. Dit alles afgewisseld met het prachtige landschap dat Omer Wattez in 1889 “Vlaamse Ardennen” noemde en zo schitterend beschreef: “O, mijn schoon land, met uw wijde horizonten; land van heuvels en dalen, waar ge tien, twaalf dorpen in één dag te voet kunt bezoeken, van het ene naar het andere gaan langs veldwegeltjes die klimmen en dalen; waar ge vanop een hoogte wel twintig dorpen ziet liggen, met hun kerktorens en huizen en hofsteden en boomgaarden. O, mijn schoon land met uw wijde en brede vergezichten, … machtig veel groen, bossen, lange bomenrijen die men op de hoogten van verre ziet staan…”

Uw gids is Kurt

 

Adres
Moeder Agnes, 6, Olifantstraat, Brakel, Nederbrakel, Brakel, Oudenaarde, Oost-Vlaanderen
9660, België

 

Kaart


 

Alle datums


  • 16 juni 2024 12:00

Powered by iCagenda

current
feels like
min
max
wind